Euregionale culturele samenwerking

Dat doen we gewoon samen! 

In Roermond zijn er tal van instellingen die graag samenwerken met culturele partners over de grens. Onze buren in Duitsland en België heten we van harte welkom om in gesprek te gaan over mogelijkheden om Euregionale culturele samenwerking te realiseren.

Inspirerende cultuurmakers en creatieve ondernemers, uitnodigende culturele instellingen, bijzonder erfgoed, evenementen en festivals, een veelheid aan verenigingen en talentvolle jongeren. Een groot aanbod van culturele festivals, evenementen en exposities brengt jaarlijks duizenden inwoners en bezoekers uit ondermeer de Euregio in Roermond bij elkaar en prikkelen hen om naar buiten te gaan, de stad of de natuur in. Roermond vormt een centrumgemeente waar zo’n 175.000 mensen naar school gaan, werken en bij de vele evenementen en culturele activiteiten nieuwe vriendschappen sluiten. 

Wij stellen als gemeente de intrinsieke waarde van cultuur voorop. Dat doen we letterlijk door het geven van ruimte aan cultuur.
We scheppen onder andere meer mogelijkheden voor makers en amateurkunsten en optimaliseren de werking van onze culturele instellingen. Op die manier verankeren we ook de maatschappelijke en economische waarde van cultuur sterker in de samenleving. 

Daarbij kijken we ook nadrukkelijk over de grens naar onze buren. 
Het culturele veld heeft zich vertegenwoordigd in het Platform Cultuur Roermond (PCR). Een verbond van professionele instellingen en initiatieven in Roermond die zich afzonderlijk en in samenwerking met elkaar inzetten voor een zo groot mogelijke deelname aan cultuur en erfgoed in en vanuit Roermond.

Culturele infrastructuur van Roermond

Op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required