6 april tot 1 oktober 2024

Fotografie expositie ‘Een unieke kijk op de stad’

De fotografie expositie zal plaatsvinden van 6 april tot 1 oktober in het Proteion RCG te Roermond.

Tijdens de expositie kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de werken die Marco Kolsteeg gemaakt heeft. Het betreft circa 30 foto’s die Roermond op een unieke wijze weergeven. ‘Een unieke kijk op de stad’. Te denken aan foto’s vanuit een ander perspectief, bijvoorbeeld vanuit de lucht.

De expositiestukken zijn tevens te koop.  In de foto’s die Marco maakt wil hij niet alleen beelden, maar ook de emoties, verhalen en nuances vastleggen, die vaak onopgemerkt voorbijgaan. Hierbij heeft hij oog voor de vaak kleine details. Door zijn gepassioneerde benadering van het vak is het voor Marco een uitdaging om niet alleen beelden vast te leggen, maar hier een kunstzinnig en uniek beeld van te creëren.

Hij hoopt dat de foto’s mensen uitnodigt om samen te praten of herinneringen op te halen. Beeld – Spraak!! 

Voor wie:
Voor de bewoners van het RCG en andere geïnteresseerden. Voor de Gemeente Roermond is het mooi dat de stad op een unieke wijze in beeld wordt gebracht. Het zet Roermond, met haar mooie plekken opnieuw in het licht.

Door het zien van herkenbare beelden van Roermond is het voor bewoners en bezoekers fijn om zo herinneringen op te halen en hierover in gesprek te gaan. Ook krijgen bezoekers zo vanuit een ander perspectief de bekende plekken van Roermond te zien. Door de foto expositie kan de schoonheid en de unieke locaties van de stad opnieuw belicht worden voor de inwoners.

Over Marco Kolsteeg:
Marco Kolsteeg, van Beeld-Spraak Fotografie Roermond, is woonachtig in Roermond. Al ruim 20 jaar is hij verknocht aan fotografie en al ongeveer 15 jaar legt hij de mooie, ontroerende, uitbundige dingen in het leven op professionele wijze vast. Marco is tevens freelance fotograaf voor De Limburger.

Tijdens het fotograferen wil hij niet alleen beelden, maar ook de emoties, verhalen en nuances vastleggen, die vaak onopgemerkt voorbijgaan. Hierbij heeft hij oog voor de vaak kleine details. Door zijn gepassioneerde benadering van het vak is het zijn uitdaging om niet alleen beelden vast te leggen, maar hier een kunstzinnig en uniek beeld van te creëren.

Naast het op kunstzinnige wijze vastleggen van de stad of de natuur, heeft Marco ook een breed scala aan andere fotografie mogelijkheden. Te denken aan (zakelijke) portretfotografie, evenementfotografie of dierenfotografie.

Al vele evenementen in Roermond heeft Marco de afgelopen jaren vast gelegd, te denken aan Sjtasiefestasie, Solar, Weerstand Open Air, de Winter Fever Arena, Festilaovund en de inhuldiging van de huidige burgemeester.

Marco wil tijdens zo’n evenement niet alleen de optredende artiesten fotograferen, maar heeft ook oog voor de gehele ambiance en het vastleggen van de sfeer onder de bezoekers.

Marco Kolsteeg 2
Op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required