Makers met passie!
Alle activiteiten van cultuur op één plek 

Van laagdrempelig theaterfestival tot historisch erfgoed, van cultuur in de klas tot muziek die je raakt. Of toch liever genieten van een goed boek, bijzondere projecten van ondernemers of urban dans? Roermond biedt cultuur en erfgoed voor iedereen. Maak kennis met alle activiteiten! 

Roermond is een gemeente waarin de ‘maaktraditie’, in het verlengde van architect en pionier Pierre Cuypers, nog steeds voortleeft. Makers, cultureel ondernemers, verenigingen en instellingen brengen bijzondere verhalen nóg dichterbij. 

Lekker de stad in of gewoon bij jou om de hoek in de wijk, cultuur is dichterbij dan je denkt! In Roermond kan je bovendien niet alleen genieten van cultuur en erfgoed, maar ook zelf je talenten ontplooien en meedoen. Ga op pad in Roermond en laat je verassen. 

Quotes

"Deel je ideeën, ga in gesprek met partners en met de fondsen." 

José Verhaegh

"Het belangrijkste voor ons is dat het theater de ontmoetingsplek blijft voor alle inwoners uit Roermond en de regio."

Rob Polman

“Cultuur in Roermond mist nog een identiteit. Dit nieuwe cultuurbeleid kan echt een verschil maken en iets in beweging zetten. Ik zou willen dat in Roermond meer de focus wordt gelegd op het zichtbaar maken van verhalen. Geen grote namen zomaar naar de stad halen, maar echt lokaal talent aanboren.”

Mayke Roels

Op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required