Geschiedenis in het hier en nu beleven

Cultureel erfgoed

archeologie en monumenten

Roermond is een gemeente met veel historische parels maar ook met spannend erfgoed dat nog niet zo oud is. Niet alleen letterlijk in het straatbeeld maar ook onder de grond en als verrassing of vergeten monument in het buitengebied, de kernen of verschillende wijken. De werkwijze en nalatenschap van iconen zoals Pierre Cuypers en Joep Nicolas vormen voor vele inwoners, kunstenaars en ondernemers vandaag nog een inspiratie om zelf ‘te maken’.

Historie en heden zijn nauw met elkaar verbonden. Uniek voor Roermond is dat bijzondere monumenten en spannend erfgoed regelmatig worden opengesteld voor publiek tijdens festivals en evenementen. Ontdek de diversiteit van het erfgoed en maak gebruik van de ArcheoRoute. 

Of bezoek het Cuypershuis, het museum over architect Pierre Cuypers op de originele plek waar Cuypers vroeger gewoond en gewerkt heeft. Daarnaast bieden het Historiehuis, het gemeentearchief en evenementen zoals de Open Monumentendagen mogelijkheden om Roermond in het hier en nu te ervaren. 

Aanbieders

Evenementen →

Op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required