Evenementenkalender 2022

Onderstaand vind je actuele evenementen en activiteiten die plaatsvinden in Roermond. Evenementen van, voor en door Roermondse cultuurmakers en instellingen. Wil jij ook graag jouw evenement en/of activiteit op de kaart zetten? Stuur dan een mail naar cultuur@roermond.nl.

Oktober

Vocaal Ensemble Silhouet Roermond

zaterdag 22 oktober

Op zaterdag 22 oktober 20.00 uur verzorgt V.E. Silhouet het concert “Mystieke klanken in de Munsterkerk” met bijzondere muziek door de eeuwen heen.
Locatie: Munsterplein, Roermond

Fanfare Sint Laurentius

21 en 22 oktober 2022

Na het succes van de vorige keer pakken we deze editie echt uit! Op 21 en 22 oktober 2022 verzorgen wij voor u een avondvullend programma met alleen maar het beste van Engelse bodem. Het Verenigd Koninkrijk is de bakermat van de popmuziek. Hier vind je het beste van het beste op het gebied van film en musical. En, wij slaan zeker de “Pomp and Circumstance’ van the last night of the Proms niet over!! De zangers van Vocal Chord dompelen u onder in de mooiste melodieën uit de Engelse musical traditie, muziek van U2 en Queen!

Niemand minder dan Linda Smeets neemt u mee op een reis door de Britse popmuziek! Dit alles onder het genot van de culinaire hoogstandjes van topcateraar Vijo Cuisine in een tot “theater’ omgetoverde bedrijfshal van autoschadebedrijf Peter Brouwers aan de Schouwberg! Kortom, als je er niet bij bent heb je echt iets gemist! See you there!

November

As Equals festival!

ECI cultuurfabriek
3 november

Vanaf 3 november is ons jaarlijkse As Equals festival! Een festival waarin ‘bewustwording van gelijkheid’ centraal staat. Dit jaar is het thema vluchtelingen. 

Het programma van dit jaar bevat o.a. een indrukwekkend filmprogramma en een expositie van brieven van fotografe Marieke van der Velden en haar man Philip Brink. Zij zullen ook een lezing geven tijdens de films The Island of All Together en Children of The Labyrinth. Daarnaast zal dansgroep ROVER, de voorstelling Kites spelen (bekend van de Nederlandse Dansdagen) en daarbij een workshop geven aan jongeren uit Roermond en uit het AZC Baexem.

Ook krijgen kunstenaars uit verschillende AZC’s een stem. Onder leiding van Mohamed Osama Atta, theaterregisseur en statushouder, is de theateropvoering  “Broken Glass” gemaakt.

Uitnodiging Roermond werkt aan cultuur!

Samen aan de slag met meer ruimte voor cultuur!
zaterdag 19 november 2022

Op zaterdag 19 november is er de eerste bijeenkomst voor alle verenigingen en stichtingen en kunstenaars uit de wijk om met elkaar de visie te bespreken en om afspraken te maken hoe we samen uitvoering geven aan de cultuurvisie. We starten om 14.00 uur en sluiten om 16.00 uur af. De locatie is Wings Roermond op de Oranjelaan 300 in Roermond.

Deze bijeenkomst is specifiek voor iedereen die werkt met in de verschillende wijken en kernen van Roermond. Wethouder Cultuur in de wijken Felix van Ballegooij is hierbij aanwezig. Doelgroep: verenigingen, fanfares, harmonieën, koren, schutterijen, streerculture, kunstenaars, (cultuur)makers en coaches aangesloten bij Maakplaats, dansscholen, theatergezelschap etc. 

Kennismaking wethouders cultuur Roermond

Gemeente Roermond
vrijdag 25 november 2022

Op 25 november zal er een brede kennismaking plaatsvinden met de twee wethouders voor cultuur: Vincent Zwijnenberg en Felix van Ballegooij. Deze kennismaking vindt plaats na de Financieringsdag die het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond organiseert.

Kijk ook op deze website voor meer informatie over deze dag waarin nuttige informatie en concrete leads kunt ophalen voor financiering: Financieringscafé | Huis voor de Kunsten (hklimburg.nl).

Van 16.00-17.00 uur nodigen we iedereen van harte uit om kennis te maken met de wethouders cultuur, tevens zullen we dan een presentatie geven over het nieuwe meerjaren cultuurbeleid. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in de ECI. 

December

Bijeenkomst Platform Cultuur Roermond

In gesprek gaan over de cultuurvisie
donderdag 8 december

Op donderdag 8 december van 17.30-19.30 uur nodigt wethouder Vincent Zwijnenberg alle organisaties aangesloten bij het Platform Cultuur Roermond en enkele initiatieven uit om met elkaar in gesprek te gaan over de uitvoering van de nieuwe cultuurvisie.

Hiervoor hoef je je niet aan te melden maar zal je een uitnodiging ontvangen. Het betreft hier onder andere de instellingen: Nieuwe Helden Next Level, ECI Cultuurfabriek, Heritage Sinfonietta,  Roermond in tune, Cultuurnacht, The Movement, Theater de Oranjerie.

Opluisteren van de Nachtmis

Koninklijk Roermonds Mannenkoor
24 december 2022

Kathedraal

Op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief