Lokaal Verhaal

Art-Work Collective: The Walls of Remunj geeft kleur aan de stad

Het Art-Work Collective is geboren in 2020 tijdens de start van de Covid-19 pandemie. Oprichter Ron Claessens wilde de vrijgekomen uren bij zijn videoproductie bedrijf gebruiken om creatieve makers in de regio Roermond samen te brengen. Hij biedt ze hierbij een platform waarop zij hun werken kunnen exposeren, zowel digitaal als fysiek. Bij Maakplaats heeft dit collectief nu een aanvraag gedaan voor het project The Walls of Remunj. Mirjam Sieben van ECI cultuurfabriek en Maakplaats gaat in gesprek met Ron over wat dit precies is en wat we kunnen verwachten.

Beluister hieronder de Maakplaats podcast: 'Art-Work Collective: The Walls of Remunj geeft kleur aan de stad (met Ron Claessens)'.

Klik hier om te luisteren op Spotify
Klik hier om te luisteren via Anchor
Meer over Art-Work Collective:
https://letsmakeartwork.nl/
https://www.instagram.com/letsmakeartwork/
https://www.facebook.com/letsmakeartwork

Hoofd met bloemen dame: Emily Liggins.

Over Maakplaats:
Maakplaats is gestart in 2021 op initiatief van gemeente Roermond. Dit initiatief is door een enthousiaste groep professionals en cultureel ondernemers omarmd. Inmiddels staat een groep van coaches klaar om makers te helpen ideeën verder tot bloei te brengen en daadwerkelijk te realiseren.

De redactieraad beoordeelt de initiatieven, waarna zij de gemeente hierover adviseren. De gemeente verleent vervolgens de subsidie. Zo ontstaan nieuwe initiatieven, samenwerkingen en collectieven die het culturele veld van onderop versterken en het aanbod verbreden.


Meer over Maakplaats:
https://www.cultuurroermond.nl/aanbieders/maakplaats/
https://www.facebook.com/MaakplaatsRoermond/
https://www.instagram.com/maakplaats/

Vogel: Tommes.

Het ontwerp van de mural is van Daniel Heynen. 

Inspiratie gekregen? Bekijk hier meer verhalen!

Op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required