Lokaal verhaal

Theater de Oranjerie. Rob Polman, directeur van Theater de Oranjerie.

Het is zover, Theater de Oranjerie gaat op de schop! Na maanden voorbereiden staan alle seinen op groen om een theater te creëren dat klaar is voor de toekomst. Aan het woord Rob Polman, directeur van Theater de Oranjerie.

Rob: “Ik vind het heel bijzonder om aan een nieuwe fase te beginnen met de Oranjerie in Roermond. Mijn vader maakte de eerste stap met het theater meer dan 25 jaar geleden en nu mogen wij de volgende stap zetten, dat ervaar ik als een eer. We willen als theater absoluut met de tijd meegaan en beter inspelen op de wensen van de bezoekers en gezelschappen. Het belangrijkste voor ons is dat het theater de ontmoetingsplek blijft voor alle inwoners uit Roermond en de regio. Waar gevestigd en nieuw talent met alle nieuwe technische middelen en mogelijkheden het beste tot zijn recht komt maar waar ook de lokale harmonieën en fanfares in een uitverkochte zaal het beste geluid en entourage krijgen."

"Het belangrijkste voor ons is dat het theater de ontmoetingsplek blijft voor alle inwoners uit Roermond en de regio."

"We zijn met nadruk een theater van de stad en regio en willen met ons theater en aanbod zo toegankelijk mogelijk zijn. We hebben een extra inzet gepleegd op de toegankelijkheid zo krijgen mindervaliden een veel betere plek in de zaal met uitstekende zichtlijnen naast andere maatregelen die de toegankelijkheid bevorderen."

"Trots zijn we ook op al die bijzondere verenigingen en cultuurmakers die met hun muziek, toneel en dans ons theater en daarmee onze stad een smoel en karakter geven."

"Met 110 professionele producties per jaar en talloze evenementen en voorstellingen van en voor de lokale culturele  en carnavalssector is het bij ons lekker druk. Met een theater dat klaar is voor de toekomst kunnen we deze drukte ook beter aan. We zetten vol in op het gebruik van duurzame materialen en milieu besparende systemen. Daarmee verlagen we onze co2 footprint wederom aanzienlijk. Daar zijn we trots op. Trots zijn we ook op al die bijzondere verenigingen en cultuurmakers die met hun muziek, toneel en dans ons theater en daarmee onze stad een smoel en karakter geven."

"Voor onze grande opening gaan we flink uitpakken en zetten we alles op alles om een event van koninklijke omvang te realiseren. Natuurlijk staat een lokale productie als opening op het programma, wie anders dan ‘onze’ Pierre Cuypers om het vernieuwde theater te openen? Ik nodig iedereen in Roermond van harte uit om de opening van theater de Oranjerie mee te beleven. Het theater is tenslotte van ons allemaal, wees welkom!”

Het theater start met de verbouwing in juli 2022 en heropent in maart 2023.

Inspiratie gekregen?

Hieronder de cultuurmakers waar je contact mee kunt opnemen 

Op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required